Få kontroll på forbruket samtidig som du øker komforten.

Benytter du smarthusteknologien rett er det penger å spare samtidig som du får en behagelig hverdag. Noen gang glemt å skru av panelovner eller kaffetrakter når du er bortreist? La teknologien styre seg selv slik at du slipper å bekymre deg over unødvendig sløsing med strøm, og du får full oversikt over husets tilstand, temperatur, lys, elektronikk, dører og vinduer, vannlekkasje. Det blir flere og flere produkter på markedet og utviklingen skjer i et raskt tempo, en egen jobb i seg selv å holde styr på alt som kommer. 
Det viktigste av alt er å sette det opp så alt snakker sammen og du ikke må åpne en ny app for hvert produkt. Da blir det plutselig mer tungvint enn før. Du kan ikke ha en app for lys, en for varme, en for inneklima, en for strømforbruket. Det er bare for de spesielt interesserte. Det skal være enkelt så hele husholdningen kan ta det i bruk. Og du skal slippe å tenke for mye over det. Teknologien finnes, det er bare å sette den sammen rett og vi har prøvd og feilet for deg.

Det første du må bestemme deg for er en Smarthub/Gateway (selve hjernen) FIBARO, SAMSUNG SMARTHINGS, FUTUREHOME, HOMEY til huset ditt. Denne bør kunne kommunisere med alt du har og har tenkt å få deg av utstyr. Hvis ikke finnes det en såkalt BRIDGE altså en bro mellom en PROTOCOL (språk) til ett annet. Typisk her er Z-WAVE, ZIGBEE, WIFI 2,4GHz eller BLUETOOTH alle har forskjellig frekvens.

Så er det oppsettet, noen krever koding andre er drag & drop eller ferdige scener som lar deg automatisere enkelt som BORTE, HJEMME, MORGEN, KVELD. Sett opp slik at i det du forlater huset skrus alt av lys seg av, temperatur senkes, alle dører låses og alarmen aktiveres. Er du borte noen dager er det penger og tjene på få kontroll. Og det beste av alt er at skrur opp temperaturen før du kommer hjem. En typisk enebolig bruker +-500kr på strøm i uka, på vårt demo hus har vi redusert forbruket på 4000kWh i året ved å ta kontroll samtidig som komforten har økt.

Fibaro Home Center. 

Du deler huset opp i forskjellig soner og legger inn det du måtte ønske av utstyr til hvert rom. 

Her satt opp med Philips Hue, Sonos, Fibaro Dimmer og noen Fibaro Wall plugger. Ventilasjonen er satt opp til å starte automatisk når CO2 nivået når en viss grenseverdi. I dette tilfelle 600ppm. 

<script type=”text/javascript” src=”https://www.oil-price.net/widgets/brent_crude_price_large/gen.php?lang=en”> </script>
<noscript> To get the BRENT <a href=”http://www.oil-price.net/dashboard.php?lang=en#brent_crude_price_large”>oil price</a>, please enable Javascript.</noscript>