BYGGTERMOGRAFERING

Termografering av bygg er aktuelt der man ønsker å avdekke uregelmessigheter i en bygningskropp. Konkret handler dette som regel om å avdekke og lokalisere varmetap i klimaskjermen. Ved å termografere, kan man avdekke manglende isolasjon og/eller luftlekkasjer i konstruksjonen. Med denne informasjonen, kan man enklere treffe målrettede tiltak for å redusere varmetap fra bygg.

Vi bruker termografering som en del av dokumentasjon før og etter en jobb. Det er og ett utmerket verktøy når du jakter etter trekk og luftlekkasjer. Svaret kommer veldig tydelig frem og det er umulig å jukse på tetting og isolering. 

Små enkle tiltak som bytte av tettningslister rundt dører og vinduer er ett effektivt strømsparetiltak som alle bør sjekke. Ved maling av dører og vinduer kommer det ofte maling på tetningslisten og dette svekker dens funksjon. Isolasjon rundt vinduer er og en klassiker det slurves mye med, men en relativt enkel og billig fix, ser du varmetap, fjern lister bruk dyttestrimmel eller fugeskum.